Mgr Anna Rafalska |
Absolwentka dietetyki
Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Stale poszerza swoją wiedzę
biorąc udział w szkoleniach specjalistycznych z zakresu żywienia
osób chorych i zdrowych m.in. Ogólnopolskie Konferencje
Dietetyki Congressus Dietetica, Trends in Dietetics, Konferencja
zaburzenia odżywiania, Podstawy żywienia klinicznego w onkologii
czy Dieta dla Seniora. Doświadczenie zdobyła w pracy w
poradniach medycznych, współpracując z firmami cateringowymi,
podczas praktyk w Szpitalu im. M.Kopernika oraz N.Barlickiego w
Łodzi.
Chętnie udzieli pomocy w zakresie poradnictwa żywieniowego lub ułożenia jadłospisu osobom, chcącym pobyć się nadmiernych kilogramów, osobom niedożywionym, kobietom ciężarnym oraz przede wszystkim osobom chorym m.in. na cukrzycę, nadciśnienie tętnicze, zespół policystycznych jajników, choroby tarczycy, układu pokarmowego i wiele innych. Wyznaję zasadę małych kroków ale długotrwałych celów. Wierzy, że aby osiągnąć zamierzony efekt należy zmienić podejście do „diety”- nie traktować jej jako krótkotrwałe, rygorystyczne ograniczenia, a zmiana sposóbu żywienia oraz całego stylu życia na odpowiedni dla aktualnego stanu zdrowia i osobistych możliwości. Na pacjentów patrzy holistycznie- uwzględniając wszystkie współistniejące jednostki chorobowe, przyjmowane leki, tryb życia oraz preferencje żywieniowe. Wstecz |